Riool kapot wat nu?

Eenmaal in de kruipruimte werd het probleem al snel duidelijk. Het riool was uit de ophangbeugels gebroken op diverse plaatsen, waardoor de afvoer bij de keuken met opschot lag. Daardoor bleef deze leiding altijd vol staan met afvalwater en kreeg deze geen lucht meer. En een goede be/ontluchting is van groot belang voor een goed werkend riool.

Verderop was het probleem iets groter. De liggende leiding naar buiten was afgebroken. Hierdoor was de kruipruimte helemaal vochtig geworden, waardoor de ophangbeugels zijn gaan roesten en afbraken.Waarop wij met de klant hebben afgesproken deze gebreken te repareren.

Eerst zijn ze aan de buitengevel begonnen met het vrijgraven van het riool.Deze was verzakt, waardoor er spanning op de leiding heeft gestaan en binnen bij de fundering was afgebroken. Eenmaal buiten het riool gedeeltelijk te hebben vervangen en op afschot te hebben gelegd, hebben ze het riool met een speciaal expansie-stuk bevestigd aan de fundering.Dit tegen het verzakken van het riool.

Daarna zijn ze het binnenriool in de kruipruimte gaan repareren. Eerst bij de keuken de afvoer verwijderd. Deze bleek ook nog vol met vetresten te zitten, doordat de leiding met opschot lag. Vervolgens hebben de monteurs de rioolleiding opnieuw opgehangen in gegalvaniseerde beugels, en alle aansluitingen opnieuw aangesloten op het nieuwe riool. Na alles te hebben aangesloten hebben de monteurs alle aansluitingen getest.Daarna zijn er nog foto’s gemaakt van de nieuwe situatie. Vervolgens hebben ze het buiten opgegraven riool weer bedekt met zand en grond om het werk bezemschoon op te leveren.

Bel ons 24 uur per dag 085 27 33 479