Toilet ontstoppen?

Toilet ontstoppen? Het niet goed functioneren van het toilet kan een directe – of indirecte oorzaak hebben. Bij een directe oorzaak kan de afvoer van het toilet verstopt zijn geraakt door een opeenhoping van toiletdoekjes die in de toiletpot zijn gegooid. Vaak is het probleem dan te verhelpen en zal ontstoppen met bijvoorbeeld een elektrische trekveer tot het gewenste resultaat leiden. Onze ervaren monteurs kunnen in het geval van een verstopping door doekjes of papier meestal snel uw toilet ontstoppen.

Verstopt toilet door te weinig spoeling

Een andere oorzaak waarom uw verstopt toilet kunt krijgen is dat er te weinig spoeling is. Dit kan komen door een (te) langzaam vollopende stortbak of een toilet dat maar blijft doorlopen. Oorzaak hiervan kan bijvoorbeeld kalkafzetting zijn of een niet goed functionerende vlotter.

Regelmatig uw toilet ontstoppen?

Wanneer uw toilet verstopt is geraakt door bijvoorbeeld een verschoven riool aansluiting , spreken we van een indirecte verstopping. Vaak is hier dan sprake van een terugkerende toilet verstopping. Bij terugkerende verstoppingen bevindt de oorzaak van het probleem zich meestal in een verder deel van het riool. De storingsmonteur kan vakkundig uw toilet ontstoppen en heeft in de servicewagen voldoende mogelijkheden tot het vaststellen van een eerste indicatie. Indien mogelijk wordt direct begonnen met een vervolgonderzoek. Na overleg met de opdrachtgever kan worden overgegaan tot het uitvoeren van een uitgebreide rioolinspectie van het rioolstelsel met behulp van verschillende soorten rioolcamera’s.

Oorzaak vinden van verstopt toilet met een camera inspectie

Indien noodzakelijk kan, in overleg met u, direct worden overgegaan tot het uitvoeren van een inspectie van het riool. Hiervoor hebben wij diverse soorten rioolcamera’s tot onze beschikking. Meestal wordt de toiletpot tijdelijk verwijderd en zal er een rioolcamera in de afvoerleiding worden ingebracht. Met behulp van een zender en ontvanger, gekoppeld aan de camera, wordt de exacte plaats van het rioolprobleem vastgesteld. Bovendien kan op deze manier de kwaliteit van de afvoer van het toilet worden onderzocht. Indien er schade aan het riool wordt vastgesteld, kan desgewenst meteen een afspraak worden gemaakt om tot reparatie of vervanging over te gaan.

Rioolconcurrent is werkzaam in Groot Rotterdam en Haaglanden

Vanuit één van onze vestigingen in de Rotterdam en Den Haag is de rioolservice van Rioolconcurrent altijd dichtbij om het probleem van een verstopte riolering snel en vakkundig te verhelpen. Op 085 27 33 479 kunt u ons dag en nacht bereiken als uw riool verstopt is geraakt.